reregister Pöllö istui puussa | Suomen Luonto

Johanna Mehtola

Toimittaja
Suomen Luonnon toimittaja kirjoittaa retkijuttuja upeasta Suomen luonnosta, mielenkiintoisista henkilöistä, ympäristöystävällisestä arjesta – ja antaa lisäksi virikkeitä moneen menoon.
Magazine by Id empty
kanadanhanhi_jorma_laurila-300x186_sinHavaintokirja on Suomen Luonnon ystävien oma luontopalsta. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.  Lähetä kuvasi >>
MAINOS
Toimituksen blogi

Pöllö istui puussa

Kuva: Johanna Mehtola

”Mikä karvakasa tuolla puussa on?” kysyi tytär, kun purimme autosta kauppakasseja ja koululaukkuja aurinkoisena iltapäivänä.

”Se on pöllö!” huudahdin ilahtuneena. Noin kolmen metrin päässä autosta olevassa männyssä oli päiväunilla helmipöllö. Se oli aivan puun rungon vieressä juuri itsensä mittaisella oksalla noin kuuden metrin korkeudessa.

Pöllön pää saattoi pikkuisen liikahtaa, mutta uni jatkui keskeytyksettä, vaikka me lintua ihmettelimmekin ihan lähietäisyydeltä.

Palasimme autolle vielä parin tunnin kuluttua, noin kuuden maissa ja pöllö oli edelleen samalla paikalla. Nyt sillä oli jo silmät auki ja se katseli meitä pyöreillä silmillään. Välillä lintu käänteli päätään ja kuulosteli kauempaa kuuluvaa koiran haukuntaa.

Taas pakattiin auto ja lähdettiin pöllön jäädessä oksalleen vielä silmittelemään.

Palatessamme oli jo pimeää ja pöllökin lähtenyt retkilleen.

Nyt katselen silmä tarkkana puun oksia, josko pöllövieras vielä palaisi päiväunimaisemiinsa.

Array ( [number] => current ) Magazine by Id empty
Vuodenajat
Ruumishuone linnunpöntössä

Tyrmistyttävän näyn takana on varpuspöllö, vain punatulkun kokoinen petolintu

Vinkit
Löytöretkellä Suomessa: Puijo kutsuu

Kuopion kupeessa kohoavalla Puijolla on pitkät perinteet talviurheilussa. Talvilajien lisäksi siellä voi kävellä vanhassa metsässä ja kuulla vaikka pohjantikan pehmeän saundin.

Uutiset
Kasvokkain: huoli luontoelokuvan tulevaisuudesta

Irjaleena Eriksson juurrutti Avara luonto -sarjan TV 1:een. Nyt hän kantaa huolta suomalaisen luontoelokuvan tulevaisuudesta. ”Raha on tällä hetkellä ylitsepääsemätön ongelma.”