reregister Lehti | Suomen Luonto
TOTAL POST:34
Tsaarinpoika Ivan Harmaan Suden selässä

testinoston teksiä tähän.

Noin kolmen metrin päässä autosta olevassa männyssä oli päiväunilla helmipöllö. Se oli aivan puun rungon vieressä juuri itsensä mittaisella oksalla noin kuuden metrin korkeudessa.

kanadanhanhi_jorma_laurila-300x186_sinHavaintokirja on Suomen Luonnon ystävien oma luontopalsta. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.  Lähetä kuvasi >>
MAINOS
Ilmestyi 12.9. Mesisienet kasvavat ryppäinä. Ne ovat lahottajia, joiden lakit ovat syötäviä. Sieniuutuuksia ja helposti toisiinsa sekoitettavia sienilajipareja lehden sivuilla 40–48. Kuva: Vesa Huttunen. Muita aiheita mm. ukkoetana, muuttohaukka, maakotka, hirvi, digikeräily, ritariperhonen, Kitkajoki ja paljon muuta mielenkiintoista luonto- ja ympäristöasiaa. Klikkaa tästä maistiaisiin Suomen Luonnosta: ePaperi>>> Äänestä tämän lehden parasta juttua >>> Suomen Luonto […]
Seppo Parkkinen kuvasi kantemme herukkaperhosen pajun kukinnolla Karkkilassa huhtikuussa 2012.
Benjam Pöntinen nappasi kansikuvamme Ylihärmässä talvehtineesta tunturipöllöstä. Muita aiheita tässä numerossa mm. siperianlehtikuusi, eläinkuvitukset, valkoposkihanhi, Kuhmon Jonkerinjärvi.
Timo Veijalainen kuvasi revontulet Muoniossa marraskuussa 2012. Muita aiheita mm. mäyrä, kanahaukka, taviokuurna, taimen, metsänhoito sekä La Gomeran saari.
Harri Nurminen kuvasi Hyvinkään Kurkisuon jääkukat lokakuun lopulla. Suo ei päätynyt poltettavaksi vaan säilyy suojeltuna. Muita aiheita mm. pakurikääpä, Porkkala ja muut kansallispuistoehdokkaat, etelänlepakko, tiaiset, jää, kaskenpoltto ja paljon muuta mielenkiintoista ja ajankohtaista luonto- ja ympäristöasiaa.
Tomi Muukkonen kuvasi syksyiset laulujoutsenet. Kerromme isojen ja pienten lintujen muutosta lehden sivuilla 18-26. Muita aiheita mm. seinälukit, kärppä, kultakaivoksen jätealtaiden ongelma, kuvauskojut ja karhu, Akseli Gallen-Kallela, luolat, luomu ja paljon muuta mielenkiintoista ja ajankohtaista luonto- ja ympäristöasiaa.
Ritva Kovalaisen Kuusamon Närängänvaarassa kuvaama kelopuu kertoo vanhan metsän tarinaa. Muita aiheita mm. siika, jouhisorsa, näätä, sienisääsket, neidonkorennot, Kiiminkijoki, Kivitunturi, luontomatkailijan Liettua, ekologiset lämmitysvaihtoehdot ja paljon muuta ajankohtaista luonto- ja ympäristöasiaa.
Suomen Luonto -lehden kuudennessa numerossa ihaillaan männikön kummajaista mäntykukkaa ja seurataan Jaakko Heinosen perässä suppilovahverometsään. Heikki Willamo seurasi koko kesän ketunpentujen elämää.
Risto Petäjämäen siilikuva voitti Kuusamossa luontokuvakisan 2010. Suomen Luonto -lehden vuoden viidennessä numerossa tutkitaan lisäksi järviemme kirkkaimpia helmiä pintaa syvemmältä, tutustutaan suomalaisen metsän hienompiin perhosiin ja pureudutaan hyttysten levittämiin sairauksiin.
Kantemme kevättähtimö löytyi Porvoosta; laji on tavallinen Uudellamaalla. Kevätkasvit esillä lehden sivuilla 34–40. Kannen kuvan otti Mauri Leivo. Suomen Luonto 4/12:n teemana on retkeily. Aiheina mm. lehtokurppa, palsasuot, näätä, maamehiläiset, Talvivaara, kevätkukat, Torronsuo, Saarenmaan orkideat, Vormsin saari, saapastesti sekä paljon muuta ajankohtaista ja kiinnostavaa luonto- ja ympäristöasiaa.
Suomen Luonnossa 3/12 teemana on luontokuvaus. Lehdessä edellä mainittujen lisäksi mm. sepelkyyhky, Selkämeren kansallispuisto, ilves, tunnelmat karhukojusta, konkariluontokuvaajan vinkit lukijoillemme, Suomenojan lintukosteikko ja kirsikankukat Japanissa.
Tämä töyhtötiainen on yksi luontokuvaaja Heikki Willamon metsän tärkeimmistä hahmoista. Lisäksi lehdessä mm. sitruunaperhonen, kärppä, metsäkauris, mustarastas, viherkatot, gm-peruna, Riisitunturi, Bulgarian Rila-vuoret ja paljon muuta ajankohtaista ja kiinnostavaa luonto- ja ympäristöasiaa.
Urpiaisen talvipäivään antaa energiaa mesiangervo. Lue talventörröttäjien ja lintujen tavoista lisää lehdestä!
Vesi kiehtoo valokuvaaja Vesa Huttusta olomuodoillaan ja arvoituksellisuudellaan. Näiden lisäksi lehdessä mm. hippiäinen, marraskuun kukat, kansallistaiteilijoiden maisemat nyt, kaivosbuumi, Viiankiaapa, Tadzhikistan, luontokuvaaja Vesa Huttunen ja paljon muuta ajankohtaista ja kiinnostavaa luonto- ja ympäristöasiaa.
Öisin vaeltelevia helmipöllöjä on rengastettu Merenkurkun Valassaarilla jo vuodesta 1979.
Kaupungeista tuttu valkoposkihanhi on kohta jo toiseksi runsain hanhemme. Lehden muita aiheita mm. pyy, talviuni, hanhet, kaarnakuoriaiset, uhanalaiset hämähäkit.
Lapissa vaeltavat tunturisopulit toivat muassaan myös tunturipöllöjä. Muita aiheita alkusyksyn numerossa mm. mesisienet, hämähäkit muuttavat, ruokkien rengastus.
Ketojen ja hakamaiden kunnostaminen auttaisi pikkusinisiipeä. Lisää uhanalaisista hyönteisistä lehdessä. Muita aiheita syyskesän numerossa: korvameduusa, lumpeet ja ulpukat, jäniksen kesä, virtavesien korennot.
Kulleroita Oulangan kansallispuistossa. Vuorossa on retkivinkkien osa 2: Pohjoisen ja idän ihmeet.
70-vuotisjuhlanumeromme on ilmestynyt! Muita aiheita mm.: Etelä-Suomen upeimmat luontoretkipaikat!, metsäpeura pelastui viime hetkellä, uhanalaiset kalat, kuovi, moottorikelkkareitit..
Sisiliskojen ja muiden matelijoiden sekä sammakkoeläinten uhanalaisuusluokitus on päivitetty. Muita aiheita mm.: Punavioletti viettelijä näsiä, Kimalaiset, Kiinaa junalla ja linja-autolla, Kasvokkain Tuomas Holopainen, Luontopiha.
Suomen Luonto -lehden numerossa 3/2011 aiheina muun muassa luonnon hiilivarastot, roudan sulaminen, uhatut linnut ja aiemmin Suomesta kadonneeksi luultu tammihiiri.
Suomen Luonto -lehden vuoden 2011 ensimmäisessä numerossa aiheina on mm. uhatut nisäkkäät, koskikara ja siivouspartioita harrastavat varikset ja lokit.
Korvatunturin ja muun Lapin lintu kuukkeli on kuin tähti joulukuusen latvassa. Kuva Markus Varesvuo. Vuoden turhake 2010 on turkis.
Missä käpyjä, siellä oravia. Heikot käpysadot ovat koetelleet heiluhäntiä, mutta toivoa paremmasta on näköpiirissä.
Karhut köllähtävät pian talviunille. Ennen sitä niiden on syötävä tuhdisti, jotta vararavintoa riittää koko talveksi.
Kurjet kokoontuvat syksyisin ruokailemaan pelloille. Vaasan muinainen viljapelloiksi muutettu meteoriittikraatteri kerää tuhansittain kurkia
Maisemakin kaipaa hoivaa. Pikkulepinkäinen viihtyy perinnemaisemassa.
Lappi puhkeaa kukkaan. Kurjenkanerva ja muut kylmään sopeutuneet kasvit värittävät tunturien rinteitä.
Saako sammakko seuraa? Vihersammakoita ja haisukonnia tulossa.
Tulitauko! Metsästäjät ovat heräämässä metsähanhen suojeluun.
Kuukkelia ei palella. Paksu höyhenpuku oli tänä talvena tarpeen.
Lumipuvulle on taas käyttöä. Metsäjänis on paksussa hangessa kuin kotonaan.